flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тячівський районний суд взято під охорону Службою судової охорони

15 червня 2021, 15:21

З 14 червня 2021 року Тячівський районний суд перейшов під охорону  співробітників територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області.

З нагоди прийняття судів під охорону начальник територіального управління, полковник Служби судової охорони Роман Мушак вручив голові Тячівського районного суду Володимиру Гримуту пам’ятні таблички Служби судової охорони. Вони, як доказ того, що всі, хто тут перебуватиме знаходитимуться у безпеці.

Також Роман Миколайович зазначив «Співробітники готові чесно та самовіддано служити та дбатимуть про те, аби усі, хто перебуватиме в суді почували себе в безпеці».

 Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Працівники Служби судової охорони у Закарпатській області:

- забезпечують пропуск осіб до приміщень суду та на його територію транспортних засобів;

- забезпечують підтримання та реагування на порушення громадського порядку при розгляді справ судом, вживають заходів до припинення проявів неповаги до суду;

- здійснюють заходи з охорони, забезпечення недоторканності та цілісності приміщень суду, недоторканності та цілісності розташованого у таких приміщеннях майна, запобігання, недопущення чи припинення протиправних дій щодо нього;

- здійснюють заходи із запобігання загрозам особистій безпеці суддів, членів їх сімей, працівників суду, а також у суді - учасників судового процесу, виявлення та нейтралізації таких загроз; вживають у разі надходження від судді відповідної заяви необхідних заходів для забезпечення безпеки судді, членів його сім’ї;

- реагують в межах наданих законом повноважень на протиправні дії, пов’язані із посяганням на суддів, членів їх сімей, працівників суду, учасників судового процесу.