flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для присяжних

11 листопада 2022, 09:28

Тячівський районний суд Закарпатської області повідомляє, що 24 жовтня 2022 року, у зв’язку із закінченням строку повноважень, увільнено присяжних, які затверджені рішенням двадцять першої сесії (першого засідання) сьомого скликання Тячівської районної ради від 23 жовтня 2019 року № 626.

У зв’язку з наведеним, нагадуємо про необхідність подання присяжними яких увільнено електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, відповідно до частини 1, 2 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а", "в" і "г" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями. Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а", "в" і "г" пункту 2 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

Для заповнення декларації присяжним необхідно, завчасно отримати електронно-цифровий  підпис.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Повідомляємо, що Довідки про доходи можна отримати  в ТУ ДСА України в Закарпатській області за адресою м. Ужгород, вул. Загорська, 30 Контакт-центр: 0-800-501-492 E-mail inbox@zk.court.gov.ua або через Тячівський районний суд Закарпатської області м.Тячів, вул. Незалежності, 120!